Verloren of gevonden voorwerpen

Iets gevonden of verloren? Wellicht bent u gewend dat u zich bij de politie meldt als u iets verloren of gevonden heeft. Al sinds 1 januari 2012 ligt deze taak grotendeels bij de gemeente en kunt u hiervoor melding doen via de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl. Dit is de officiƫle website waarop inmiddels bijna alle Nederlandse gemeenten gevonden voorwerpen publiceren..

Op deze website kunt u:
- Uw verloren voorwerp terugvinden
- Melden dat u een voorwerp verloren bent
- Een door u gevonden voorwerp melden
Als u niet over een computer beschikt is het mogelijk om in de Stadswinkel van het stadhuis melding te doen.

Uitzonderingen
Wij vragen u uw melding zo veel mogelijk via deze website te doen. Er zijn enkele uitzonderingen: gevonden paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen dient u altijd in de Stadswinkel van het stadhuis af te geven. Gevaarlijke voorwerpen kunt u melden bij de politie. Vervoer deze niet zelf. Voor het melden van een gestolen fiets of boot, kunt u eerst rechtstreeks contact opnemen met Stadsbeheer, tel. 411 333.

Privacy
Voorwerpen die in de Stadswinkel worden afgegeven worden ook op de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl geplaatst. Uw persoonlijke gegevens komen niet op het internet. Als u het voorwerp thuis bewaart, wordt wel uw telefoonnummer en/of e-mailadres doorgegeven aan de eventuele verliezer. Dat gebeurt ook wanneer u aangeeft dat de verliezer u mag bedanken voor het vinden en melden van het gevonden voorwerp.

Gestolen goederen
Denkt u dat het voorwerp gestolen is, doe dan een melding bij de politie. U kunt de politie bereiken via 0900 88 44.

Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende gegevens