Lees meer: tk2017 harderwijk  Ga STemmenNederlanders zijn blij dat ze in een democratie leven, maar toch brengen veel stemgerechtigden geen stem uit bij de verkiezingen. Uit onderzoek blijkt dat zij vinden dat hun stem onvoldoende gehoord wordt, of dat hun stem toch niet het verschil maakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties lanceert daarom vandaag de campagne 'Elke stem telt', om aan te geven waarom stemmen zo belangrijk is: hoe meer mensen stemmen, dus gehoord worden, hoe beter onze democratie gaat werken.

De afgelopen maanden hebben de door de rechtbank ingestelde bewindvoerders tal van gesprekken gevoerd met overnamekandidaten, gemeenten en andere belanghebbenden. Doel hierbij was en is continuïteit van zorg met maximaal behoud van werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van TSN Thuiszorg. Ook nu het faillissement is uitgesproken zullen deze gesprekken voortduren.

Fietsen die buiten de fietsenstalling bij het station staan, worden door Stadstoezicht verplaatst. Vanaf nu worden deze voorlopig in de onbewaakte fietsenstalling gezet. Op plekken waar vaker fietsen oneigenlijk worden gestald, hangen bordjes met de boodschap dat verkeerd gestalde fietsen terug te vinden zijn in de onbewaakte fietsenstalling. 

 

Voor meer informatie bel SnelHerstel

0341-411333

Vanaf woensdag 10 februari start de actie Ik Pas. Iedereen kan zich nu inschrijven op www.ikpas.nl en zo één van de deelnemers in Nederland worden, die 40 dagen geen alcohol drinken. Tactus en de GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunen hier deze actie.

In Nederland wonen we dicht bij elkaar. Dit heeft prettige, maar ook minder prettige kanten. Iedereen die buren naast zich heeft wonen hoort wel eens geluiden die de buren maken. Natuurlijk is dit geen probleem als dit normale woongeluiden zijn of als de buren een keer een feestje hebben. Wanneer deze geluiden echter structureel herhalen en uw eigen woongenot hierdoor herhaaldelijk verstoord wordt is dit een grote bron van ergernis. Burenoverlast kan voor heel vervelende situaties zorgen en het is niet makkelijk om hiermee om te gaan.

De vakantieperiode is begonnen! En als het meezit hoort mooi weer daar bij. Veel mensen steken dan graag de barbecue aan, in de tuin of bij de tent of caravan. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doet u als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Lees hoe u veilig kunt barbecueën. 

Aanvullende gegevens