BAM Civiel BV bouwt onderdoorgangen westelijke Spoorzone

ProRail
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

spoorzone-edeDe aanbesteding voor de bouw van de twee onderdoorgangen in de westelijke Spoorzone Ede is afgerond. ProRail heeft het project formeel gegund aan BAM Civiel BV. In opdracht van het project Spoorzone wordt de auto-onderdoorgang aan de Hakselseweg en de fiets- en voetgangersonderdoorgang tussen de Kerkweg en de Zanderijweg gebouwd. In de zomer van 2015 wordt hiermee gestart, uiterlijk eind 2016 zullen de werkzaamheden afgerond zijn.

.



Project Spoorzone is een samenwerkingsverband van gemeente Ede, NS en ProRail. Het wordt gefinancierd door de gemeente Ede, ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Gelderland. BAM Civiel BV gaat de onderdoorgangen bouwen in de westelijke spoorzone. Bij de aanbesteding is Best Value Procurement toegepast. Daarbij gaat het niet alleen om de prijs, maar (in dit geval) ook om een aanpak die zo veilig mogelijk is voor bouwers en omgeving, en zoveel mogelijk hinderbeperkend is.

Voorbereiding
Voor veel mensen die langs de Hakselseweg rijden, lijkt het alsof al begonnen is met de aanleg van de onderdoorgangen. Rondom de toekomstig locatie van de twee onderdoorgangen is de afgelopen tijd in opdracht van het project Spoorzone al veel gedaan: rioleringen zijn vervangen, kabels en leidingen zijn verlegd en het SOMA-gebouw is gesloopt. Hiermee is een groot gedeelte van de voorbereidende werkzaamheden afgerond.

spoorzone ede
Parkeerplaatsen
Volgend jaar moeten er nog enkele voorbereidende werkzaamheden worden voltooid. Zo wordt begin volgend jaar het riool vervangen op de Verlengde Maanderweg, gaat KPN nog datakabels verleggen en zullen er op de Frankeneng (bij de Koepelschool) parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Start bouw
In de zomer start de aannemer dan met de aanleg van de onderdoorgangen. De overgang op de Hakselseweg gaat dan ook definitief dicht. De overgang op de Kerkweg blijft zoals afgesproken open tot uiterlijk 2020.

Informatieavond
Meer informatie over de exacte planning van de werkzaamheden en de omleidingsroutes volgt begin volgend jaar. Omwonenden zullen worden uitgenodigd voor een informatieavond en per brief worden geïnformeerd. Een overzicht van alle informatie over de werkzaamheden wordt tevens gepubliceerd op de website www.spoorzone-ede.nl.