Lees meer: bushaltes station harderwijk 2016Met ingang van 13 maart worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling op de Veluwe. Een gedeelte van deze wijzigingen hebben te maken met de ingrijpende reconstructie van de stationsomgeving in Harderwijk. Sinds 13 maart vertrekken de bussen hier vanaf een tijdelijk busstation aan het ‘Westeinde’. Met name voor lijn 1, 2, 104 en 205 zijn er wijzigingen.

Lees meer: stadsdienst 3 harderwijk halte Sinds december 2014 rijdt in Harderwijk rijdt de Kolibrie, een nieuwe vorm van openbaar vervoer. Deze dienst rijdt wanneer de reiziger dat wil. Dat betekent dat deze alleen zijn rit uitvoert als deze van tevoren gereserveerd wordt. Dit kan via de website van Syntus via of telfonisch via de klantenservice van Syntus.

Vanaf januari 2015 kunnen reizigers via de nieuwe Syntus app een kaartje kopen en reizen met hun smartphone in de bussen en in de trein van Syntus.  De volgende reisproducten zijn  te koop in de app: bustickets (losse kaartjes), Syntus Super ticket, groepsreisbrief en evenementkaartjes. Deze producten kunnen voor vertrek worden gekocht en op het moment van gebruik worden geactiveerd. Daarnaast kunnen reizigers in de app een digitaal kaartje voor een andere reiziger kopen (ouder-kind) die op zijn of haar smartphone wordt geactiveerd. Via de app is ook de reisinformatieplanner van 9292 te gebruiken..

Syntus start, in navolging van RET en GVB, als eerste streekvervoerder op 17 november met achteraf betalen voorde niet zakelijke reiziger. Reizigers kunnen vanaf deze datum zonder saldo op de ov-chipkaart reizen en achteraf betalen. Deze week begint Syntus met de proef Achteraf Betalen voor Consumenten (ABC) en kunnen ovchipkaarthouders zich inschrijven. Deelnemers aan de proef betalen pas aan het einde van de maand de rekening voor de afgelegde kilometers via automatische incasso.

.

Lees meer: nieuwe-dienstregeling-syntus 2014 Harderwijk frontOp zondag 14 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus van start voor het openbaar vervoer op de Veluwe, Gelderland. Jaarlijks worden de  dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats om vraag en aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar aan te laten sluiten. Dit jaar starten wij met flexibel openbaar vervoer op de
Veluwe in de vorm van Flexstops en de Kolibrie.

.

Lees meer: syntus-reizigers-busVanaf 14 december de nieuwe oplossing voor de stadsdienst van Harderwijk. De Kolibrie van Syntus is een auto of kleine bus, die alleen rijdt als u reserveert. Deze busdienst rijdt van halte naar halte en volgens een dienstregeling. Net zoals u gewend bent in de reguliere bussen kan ondermeer met de OV-chipkaart of abonnement worden gereisd. Ook is het mogelijk online een kaartje te reserveren en met iDeal te betalen. In 'De Kolibriebus' kan geen kaartje bij de chauffeur worden gekocht.

.

Aanvullende gegevens