500 intercitydirectamsterdam rotterdam 2Het zijn bekende kleuren in het Nederlandse landschap, het geel en blauw van de treinen van NS. Ook het bijpassende logo is bij iedereen bekend. Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat NS deze nieuwe huisstijl introduceerde. In de tentoonstelling ’Baanbrekend design, 50 jaar NS Huisstijl’ laat het Spoorwegmuseum zien waarom NS de nieuwe huisstijl invoerde, hoe men tot het alom geroemde logo kwam en waarom het zo succesvol is gebleken. Op 26 mei wordt de tentoonstelling feestelijk geopend met de aankomst van de Mat ’64, de eerste treinenserie die in de nieuwe kleuren de fabriek uitrolde. De tentoonstelling bevindt zich in de trein die in het Spoorwegmuseum komt te staan.

Liza kruger 20180218 13 Harderwijk Zondagmiddag werden op Station Harderwijk opnamen gemaakt voor ReisjeFit.nl, een website waarbij de NS iedereen aanmoedigt om te wandelen of hard te lopen. De Nederlandse Spoorwegen is supporter van bewegen en, in de wandelgangen van het station, wordt  Lisa Kruger genoemd als ambassadrice voor Reis je Fit.  De Harderwijkse paralympische zwemster Lisa behoort de tot de top van  wereld.

500 icngmockup2In de zomer van 2016 heeft NS 79 nieuwe Intercity’s besteld bij fabrikant Alstom. Sindsdien is er hard gewerkt aan het ontwerp van de trein, in nauw overleg met reizigers, rijdend personeel, onderhoudsmedewerkers en schoonmakers. Vandaag presenteert NS de mockup van de nieuwe Intercity, een schaalmodel op ware grootte die een goede indruk geeft hoe de trein er straks uit gaat zien en wat reizigers kunnen verwachten in de nieuwe Intercity.

station utrecht spoorweg museum 2In december wordt de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station geopend. Aanleiding voor Het Spoorwegmuseum om zich te verdiepen in de historie van dit belangrijke spoorknooppunt. De tentoonstelling 'Utrecht Centraal' toont de ontwikkeling van het stationsgebied vanaf het eerste stationsgebouw in 1843 tot nu. De tentoonstelling krijgt een plek in een oude postwagon en gaat gepaard met de presentatie van een boek over Utrecht CS. De tentoonstelling opent 2 november a.s. en duurt t/m 5 februari 2017.

500 starttienminutentreinMet acht intercity’s en zes sprinters per uur per richting kunnen reizigers met de ‘tienminutentrein’ van de NS, straks elke 5 minuten een trein nemen. De intensievere benutting van het spoor is nodig om de groeiende groep reizigers ook in de toekomst te kunnen bedienen. Per dienstregeling 2025 kunnen de extra treinen gaan rijden op het spoortraject Den Haag-Rotterdam.

Komend jaar investeert het ministerie van Infrastructuur en Milieu 6,2 miljard in infrastructuur, zodat die tot de beste ter wereld blijft horen. Er komt in 2018 268 kilometer aan nieuwe rijstroken bij en er wordt ingezet op de ontwikkeling van nieuwe technieken die kunnen bijdragen aan een snellere doorstroming van het verkeer. Met onder meer de inzet op innovaties voor schoner vervoer wordt uitvoer gegeven aan het klimaatakkoord van Parijs. Tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven gaan bij de start van de nieuwe dienstregeling in december zes, in plaats van vier, intercity’s per uur rijden.

station harderwijk 2016 rode hoed stationsplein herstructueiringIn de nieuwe NS dienstregeling is geen plek voor een Intercitystop in Harderwijk. Vanaf 11 december rijden er meer treinen, op sommige trajecten zijn reizigers sneller door het land of hoeven ze minder lang te wachten op het station. Zoals op station Amersfoort. Hierdoor zijn reizigers tussen bijvoorbeeld Harderwijk en het Gooi tot 14 minuten sneller. Want de overstap tussen de Sprinter Zwolle - Amersfoort en de Sprinter Amersfoort - Amsterdam wordt verkort. En vanaf 11 december krijgt station Amersfoort Vathorst elk kwartier een trein richting het westen. Let op ! Vanaf 11 december vertrekken de treinen in Harderwijk een minuutje eerder richting Zwolle en een minuutje later richting Utrecht

More Articles ...